T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Prof Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi

Öğrenci İzinleri

     Milli Eğitim Bakanlığıba Bağlı  Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği uyarınca;

     Madde 30: (1) Yatılı öğrencilere ders yılı içerisinde velisinin yazılı isteği ve okul yönetiminin uygun görmesi halinde evci ve çarşı izni verilebilir.

 

     İstanbul Valiliği Prof Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Okul Pansiyonu Talimatnamesi uyarınca;

 

      İZİN İŞLEMLERİ 

 

       Evci İzni:

1.       Evci izni haftasonları,dinî ve millîbayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir.

2.      Cumartesi, Pazar izine çıkacak yatılı öğrenciler, evci izin taleplerini Perşembe akşamına kadar bizzat pansiyon müdür yardımcısına bildirecekler. (Evci İzin defterini imzalayacaklardır.) Cuma günü öğle arasında pansiyon müdür yardımcısından Evci/Çarşı İzin Belgelerini alacaklardır. Pansiyon Müdür Yardımcısı görevli izinli ise belgeleri nöbetçi belletici öğretmen veya pansiyon başkanı verecektir. (Belgesiz okul dışına çıkılmayacaktır.) Evci izni dönüşü belgeler, güvenliğe teslim edilecek, güvenlik yerinde değilse nöbetçi belletici öğretmene ivedilikle gidilip teslim edilecektir. Belgesini teslim etmeyen öğrenciler, pansiyona geç geldi veya gelmedi olarak düşünülecek. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında disiplin süreci başlatılacaktır. Erken evci iznine çıkacak yatılı öğrencilerin velileri, bir gün öncesinde durumlarını okul idaresine yazılı olarak bildirmelidir. Diğer iletişim araçları ile gelen izin dilekçeleri ancak velinin telefon ile teyit etmesi halinde geçerlidir.

3.    Hafta içinde çok özel durumlarda (ölüm, hastalık vb.) okul idaresinden alınacak izinle önce öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcısından, daha sonra da pansiyondan sorumlu müdür yardımcısından alınan izinle evci iznine çıkılabilir. Bu durum idarece velisine haber verilecektir. Özel durumlar dışında hiçbir öğrenciye hafta içi evci izni verilmeyecektir.

4.      Evci çıkmak isteyen öğrenciler her hafta Perşembe günü yat yoklamasına kadar belletici veya nöbetçi belletici öğretmenler tarafından evci çıkacak öğrencilerin listesi oluşturulur, cuma günü mesai bitimine kadar pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı tarafından e-Pansiyon sistemine evci iznine çıkan öğrencilerin girişleri yapılır.

5.      Evci izninden vaktinde dönmeyen veya geç gelen öğrenciler, nöbetçi öğretmen tarafından tespit edilecek ve idareye bildirilecektir. Evci izninden dönmeyen veya geç dönen öğrenciler hakkında (veli dilekçe verse dahi) disiplin işlemi uygulanacaktır. Veli dilekçesi kuralların çiğnenmesi için kullanılamaz.

 

        Çarşı İzni:

1.         Çarşı izni hafta içi veya hafta sonu öğrencilerimizin sosyal-kültürel ve maddi ihtiyaçlarını gidermeleri için verilmiş bir izindir. Çarşı iznine çıkacak öğrenci çarşı izin defterini mutlaka doldurmalıdır.

2.         Çarşı iznine çıkacak öğrenciler, Evci/Çarşı İzin Belgelerini hafta içi öğle arasında pansiyon müdür yardımcısından alacaklardır. Hafta sonu çarşı iznine çıkacak öğrenciler Cuma günü öğle arasında belgelerini pansiyon müdür yardımcısından alacaklardır. (Belgesiz çarşı iznine çıkılmayacaktır.) Çarşı izni dönüşü belgeler, güvenliğe teslim edilecek, güvenlik yerinde değilse nöbetçi belletici öğretmene ivedilikle gidilip teslim edilecektir. Belgesini teslim etmeyen öğrenciler, pansiyona geç geldi veya gelmedi olarak düşünülecek. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında disiplin süreci başlatılacaktır.

3.         Çarşı izni hafta içi öğle arası kullanılmaz. Çarşı iznine idarece belirlenen saatler arasında çıkılacaktır. Öğrenci çarşı iznine çıktığında, toplum örf, âdet, gelenek, göreneklerine aykırı hâl ve hareketlerde bulunmaz; toplumu rahatsız etmez, öğrencilere yasak lokal, cafe ve kahvehanelere girmez. Siyasî partilerin miting ve gösterilerine katılmaz, lokallerinde görev almaz.

4.         Çarşı izni için velilerden eğitim öğretim yılı başında imzalı izin dilekçesi alınır. Çarşı iznine çıkan tüm öğrencilerin izin süresince maddi ve manevi tüm sorumlulukları veliye aittir.

5.         Çarşı iznine çıkan öğrenci vaktinde dönmediğinde durum güvenlik personeli veya nöbetçi öğretmen tarafından tespit edilerek idareye bildirilir. Öğrenci hakkında gerekli disiplin işlemi uygulanır.

6.        Hafta içi çarşı izni ders bitiş saatinde başlar ve 18:30 da sonaerer.

7.        Hafta sonu çarşı izni 09:00 da başlar ve 18:30 da sonaerer.

 

 

     Öğrencinin çarşı ve evci izinlerine çıkabilmesi için gereken evraklara (Pansiyon İzin Dilekçelerine) aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.


Haftasonu ve Bayramlarda Öğrencinin Tek Başına Evci ve Çarşı İznine Çıkması için Dilekçe Örneği;

meb_iys_dosyalar/34/18/973041/dosyalar/2018_08/24022916_23220528_16164849_evci_izin_dilekYesi.docx

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.08.2018 - Güncelleme: 25.07.2023 23:22 - Görüntülenme: 2518
  Beğen | 2  kişi beğendi