AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ PROJE YARIŞMA KRİTERLERİ

AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1)     Proje ortağımız olan okul ve kurumların adları mutlaka afişte yer almalıdır (Anadolu Üniversitesi, (BCN) Bildungs Centrum Nies, Obchodní akademie Praha, Academi Barcelona)

2)     Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü (https://abdigm.meb.gov.tr/), Ulusal Ajans (https://www.ua.gov.tr/), Avrupa Birliği (https://european-union.europa.eu/index_en), Okul Logoları mutlaka afişte yer almalıdır.

3)     Afişte projenin Avrupa Birliği Finansmanıyla yapıldığı mutlaka belirtilmelidir.

4)     (Avrupa Birliği görünürlük kurallarına bakınız ua.gov.tr, https://www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/yayginlastirma-sonuclarin-kullanimi-ve-gorunurluk/ ,

5)     https://www.ua.gov.tr/kurumsal/logolar/ )

6)     Proje ismi mutlaka ortada ve belirgin olarak kullanılmalıdır (Creative Teaching for Creative Generations)

7)     Okulumuzun ismi diğer ortaklardan daha büyük puntoyla veya özel bir font/renk seçilerek yazılmalıdır.

8)     Proje orijinal adını boyut olarak geçmeyen bir slogan yazılabilir.

9)     Afiş bir tane dikey (Roll Up 70 x180 cm boyutunda), bir de yatay dikdörtgen ( 70 x 150 cm boyutunda) formda hazırlanmalıdır.

10)Afişlerin dijital ortamda hazırlanması gerekmektedir. El çizimi ile üretilmiş tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

11)Tasarlanan afişler, “Dijital Eğitim ve Çevre” teması ile tamamen uyumlu ve ilgili olmalıdır.

12)Afişinizde projeye özel bir logo tasarımı yapmanız tavsiye edilir.

Afiş çalışması bireysel olarak yapılacaktır (Tek Çalışma: Yatay ve Dikey form olarak iki tasarım anlamındadır.)

Bir öğrenci tek bir afiş çalışması ile katılabilir.

Birinci olarak seçilen afiş basılacak ve proje boyunca kullanılacaktır. Birinci olan afişin tasarımcısı asil katılımcı olacaktır.

Tüm öğrenciler afiş çalışması hazırlamak zorundadır.

Tasarlanan afişler PDF veya JPG/JPEG formatında, size daha sonra bildirilecek Google Drive klasörü içinde yer alan adınıza özel açılmış klasöre 29.11.2023 tarihi saat 20.00’ a kadar gönderilecektir. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen afişler yarışmaya alınmayacaktır.

PROJE TANITIM FİLMİ ŞARTNAMESİ

1)     Tanıtım filmi en fazla 5 dakika uzunlukta hazırlanmalıdır. Sürenin az veya çok olmasından ziyade kalitesi, etkileyiciliği, akılda kalıcılığı önemlidir!

2)     Tanıtım filmi, “Dijital Eğitim ve Çevre” teması ile tamamen uyumlu ve ilgili olmalıdır.

3)     Çevre çalışmaları, gönüllülük esasıyla yapılan okulun temizlenmesine yönelik çalışma görüntüleri de tanıtım videosunda yer almalıdır.

4)     Proje Tanıtım filmi hazırlama sürecinde yapılacak Gönüllü çalışmalar ile ilgili Veli Muvafakatnamesi zorunludur.

5)     Kişisel hijyen kuralları ile ilgili sorumluluk gönüllüye aittir.

6)     Video çalışması bireysel (tek kişilik) veya 2 kişilik ekip çalışması olabilir. Videoda istediğiniz sayıda yardımcı oyuncu yer alabilir.

Birinci seçilen videoyu hazırlayan kişi/kişiler asil katılımcı olarak seçileceklerdir.

Videonun sonundaki jenerikte, projeye ait görünürlük kurallarına uygun olarak logolar kullanılacaktır.

Videonun sonundaki jenerikte, hazırlayan kişi/kişiler/katılımcılar ve üstlendikleri görevler yazılmalıdır.

ÇEVRE TEMALI KISA FİLM ŞARTNAMESİ

1)     Kısa Film en az 5 dakika en çok 15 dakika olarak hazırlanmalıdır.

2)     Çevre çalışmaları, gönüllülük esasıyla yapılan okulun temizlenmesine yönelik çalışmalar, görüntüler de tanıtım videosunda yer almalıdır.

3)     Kısa Film hazırlama sürecinde yapılacak Gönüllü çalışmalar ile ilgili çalışmalar ile ilgili Veli muvafakatnamesi zorunludur.

4)     Kişisel hijyen kuralları ile ilgili sorumluluk gönüllüye aittir.

5)     Kısa Film bireysel (tek kişilik) veya en fazla 4 kişilik ekip çalışması olabilir. Videoda istediğiniz sayıda yardımcı oyuncu yer alabilir.

6)     Birinci seçilen Kısa Filmi hazırlayan kişi/kişiler asil katılımcı olarak seçileceklerdir.

7)     Kısa filmin sonundaki jenerikte, projeye ait görünürlük kurallarına uygun olarak logolar kullanılacaktır.

8)     Kısa filmin sonundaki jenerikte, hazırlayan kişi/kişiler/katılımcılar ve üstlendikleri görevler yazılmalıdır.

9)     Sosyal Medyaya yüklenen ve en çok beğeniyi alan birinci çalışma için +15 puan, ikinci çalışma için +10 puan ve üçüncü çalışma için +5 puan eklenecektir.

Hazırlanan filmler dijital olarak, size daha sonra bildirilecek Google Drive klasörü içinde yer alan adınıza özel açılmış klasöre 29.11.2023 tarihi saat 20.00’ a kadar gönderilecektir. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen afişler yarışmaya alınmayacaktır.

ÇEVRE TEMALI GENEL ETKİNLİK

Bu etkinlikte tüm öğrenciler okul sınırları içerisinde kendilerine belirtilen yerde genel temizlik çalışması yapacaklardır.

1)     Kişisel hijyen malzemelerini katılımcılar kendileri temin edeceklerdir.

2)     Öğrenciler tüm okul alanları ile ilgili kendilerine verilen görevleri yapmakla yükümlüdürler.

3)     Veli izin dilekçesini doldurmak zorunludur. Veli izin dilekçesi getirmeyenler etkinliğe katılmayacaklardır.

4)     Etkinliğe tam zamanında katılmak ve etkinlik boyunca faaliyeti gerçekleştirmek esastır.

5)     Etkinliğe bir Çevre derneği davet edilebilir. (Davet etmek istediğiniz derneğin bilgilerini Hasibe ÜSTÜN Öğretmeninizle paylaşınız ve onay alınız.)

6)     Önceden Hasibe ÜSTÜN Öğretmenimize bilgi vermek kaydıyla yerel/ulusal basın davet edilebilir.

Öğrenciler 22 Kasım 2023 günü saat 09.15 te belirlenen alanda hazır bulunmalıdırlar. (Alan bilgisi 20 Kasım Pazartesi günü WhatsApp grubunda komisyon tarafından ilan edilecektir.)

meb_iys_dosyalar/34/18/973041/dosyalar/2023_11/02091005_AB_muvafakatname.pdf

meb_iys_dosyalar/34/18/973041/dosyalar/2023_11/02090949_KAL-erasmus.pdf